Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı
1 yumurta beyazı
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz
4,5-5su bardağı un
üstü için
yumurta sarısı
çörekotu
Unun ortasını havuz gibi açın içine eritip ılıttığınız margarini ve diğer malzemeleri ekleyip özlü bir hamur yoğurun.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmak inceliğinde iki çubuk yapın çubukları yanyana koyun uç kısımlarını yapıştırıp orta kısmını açarak genişletin hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üstüne yumurta sarısı sürün çörekotu serpin önceden ısıtılmış 190 derece de pembeleşene kadar pişirin
Çok severim ağızda dağılır çok lezzetli olur
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
sağol canım
SilSizi Blogger Haritamıza ekledim.
YanıtlaSilhttp://bloggerharitasi.blogspot.com.tr/2014/12/catlak-kafe.html
Aynı zamanda google+/twitter/pinterest hesaplarımdan da paylaştım.
İlginiz için teşekkürler...
Keşke Ankara'da olsaydınız ;(
Ev yapımı çatal, harika görünüyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilPaylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
YanıtlaSilhttp://www.remtamutfak.com
çok sevdiğim bir kurabiyedir.ellerinize sağlık
YanıtlaSilAgızda dagılan nefis bir tarif..Elinize saglık.
YanıtlaSilEv yapımı çatal. Harika kaliteli yağ kullanılan çatal yemek mümkün olacak. Sevgiler
YanıtlaSilçok sevilen nefis bir lezzet bende denemek istiyorum ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSil