11 Aralık 2014 Perşembe

Çatal çörek


Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı
1 yumurta beyazı
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz
4,5-5su bardağı un
 
üstü için
yumurta sarısı
çörekotu
 
Unun ortasını havuz gibi açın içine eritip ılıttığınız margarini ve diğer malzemeleri ekleyip özlü bir hamur yoğurun.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmak inceliğinde iki çubuk yapın çubukları yanyana koyun uç kısımlarını yapıştırıp orta kısmını açarak genişletin hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üstüne yumurta sarısı sürün çörekotu serpin önceden ısıtılmış 190 derece de pembeleşene kadar pişirin

9 yorum:

  1. Çok severim ağızda dağılır çok lezzetli olur
    Ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Sizi Blogger Haritamıza ekledim.
    http://bloggerharitasi.blogspot.com.tr/2014/12/catlak-kafe.html
    Aynı zamanda google+/twitter/pinterest hesaplarımdan da paylaştım.
    İlginiz için teşekkürler...

    Keşke Ankara'da olsaydınız ;(

    YanıtlaSil
  3. Ev yapımı çatal, harika görünüyor.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
    http://www.remtamutfak.com

    YanıtlaSil
  5. çok sevdiğim bir kurabiyedir.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Agızda dagılan nefis bir tarif..Elinize saglık.

    YanıtlaSil
  7. Ev yapımı çatal. Harika kaliteli yağ kullanılan çatal yemek mümkün olacak. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok sevilen nefis bir lezzet bende denemek istiyorum ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil