125gr.eritilip soğutulmuş margarin
1su bardağı ılık su
1su bardağı ılık süt
yarım paket yaş maya
2 yumurta
1su bardağı şeker
1çay kaşığı mahlep
5-6 su bardağı un
üstü için
yumurta sarısı
içi için
yarım kilo balkabağı
yarım bardaktan biraz fazla pudra şekeri
çekilmiş ceviz
balkabağının kabuklarını ayıklayıp rendeleyin pudra şekeri ve cevizle karıştırın ben çiğ kullandım isterseniz siz biraz pişirebilirsiniz
Hamur için bir kabın içine malzemeleri koyun yoğurun yumuşak bir hamur hazırlayın üzerine nemli bez örtüp hamuru mayalandırın
mayalanan hamurdan parçalar koparıp elinizle açın
iç malzemesini koyup rulo sarın sardığınız ruloyu kendi etrafında sarın
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun mayalanması için 15-20 dakika bekletin üzerine yumurta sarısı sürün 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin pudra şekeri serpin
Ellerine sağlık... Bize de Rize'den kocaman bir balkabağı geldi. Hepsiyle tatlı yapsam çok olur. Kalan ile ne yapsam diye düşünüyordum ;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilBlogger haritasından blogunuzu keşfettim ve takibe aldım :)
sosyal medya kafe yazarı olarak Bursa dan yazıyorum .
Beklerim.
Sosyal Medya Kafe
ne hoş ne lezzetli oluyor balkabağı çörek hamuru ile karışınca ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık :) Farklı bir tarif olmuş.
YanıtlaSil