2 Ekim 2019 Çarşamba

Despacito pasta


malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

pandispanyayı ıslatmak için
1 su bardağı kaynar süt
1 çay bardağı kaynar  su
2 yemek kaşığı  granül kahve

pasta kreması için
2 kutu krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
160gr. bitter çikolata
80gr. sütlü çikolata

üstü için çikolatalı sos

yapılışı
Keki için  3yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın  un, kakao , nişasta kabartma tozu ilave edip karıştırın kelepçeli kek kalıbına  boşaltıp  önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında pişirin.

Keki ıslatmak için su süt ve kahveyi karıştırın soğumaya bırakın.

Keki sıcakken kalıptan çıkarıp servis tabağına alın kelepçeyi tekrar kekin etrafına yerleştirin  sıcak kekin üstüne hazırladığınız  soğuk kahveyi döküp soğumaya bırakın.
Kreması için çikolataları benmari usulü eritip biraz soğutun
2 kutu kremayı bir kaba döküp pudra şekerini ekleyin katılaşıncaya kadar mikserle çırpın üzerine erittiğiniz çikolataları ekleyip karıştırın  soğuyan kekin üzerine düzgünce yayın  üstünü çikolatalı sos ile süsleyin


2 yorum: