malzemeler
2 su bardağı süt
2 yumurta
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
iç malzemesi
1 kase haşhaş ezmesi
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
5 yemek kaşığı şeker
sıvı yağ
Yapılışı; Hamur
malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın
Mayalanana kadar beklediğiniz hamuru 1 veya 2 bezeye bölüp
iki yufka kalınlığında açın
Haşhaşı ceviz şeker ve yağı bir kapta karıştırıp bu yufkanın
üzerine yayın
Bir ucundan başlayıp rulo yapın. 3 parmak kalınlığında
dilimlere kesip (ben 2 parmak kalınlığında kestim) yağlanmış bir fırın tepsisine hafif aralıklı olarak dizin
Yarım saat kadar tepside mayalandırıp 200 derecelik fırında
kızarana kadar pişirin.
Haşhaşa bayılıyorum be ya. Hele ki böyle çörekler de çok güzel oluyor gerçekten. Yakışıyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Ne güzel kızarmışlar..
YanıtlaSilıyı bır sıte
YanıtlaSil