herkese merhaba instagramda takip ettiğim nezzetliyemekler de görüp denediğim güzel bir tarif
2 adet ortaboy kırmızı pancar
3 adet orta boy patates
1 su bardagı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
kuru cacık için
1 kase süzme yoğurt
3 adet salatalık
2 diş sarımsak
nane yaprağı
pancarları iyice yıkayıp haşlayın patatesleri de aynı anda haşlayın haşlanan patatesleri ezin pancarları rendenin ince tarafıyla rendeleyin pancar ve patates soğumadan bulguru ilave edin bulgur diri kalacak olursa biraz pancar suyu ekleyin bulgur şişince biraz yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ortasını içli köfte gibi açın tabağa dizin
süzme yoğurda biraz su ilave edin salatalıkları rendenin ince tarafıyla rendeleyin sarımsakları ezip karıştırın servis yapacağınız zaman cacığı çanakların ortalarına koyun nane yaprağıyla süsleyip servis yapın
7 Kasım 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Görselini çok beğendiğim için doğum günü gibi özel günlerde çok sık yaparım. ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSil