Malzemeler
500gr,un
1paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
150ml.süt
200ml.su
50gr.margarin
un,tuz şekeri bir kaba koyup karıştırın yağı ekleyip biraz yoğurun su ve sütü ekleyin yoğurun.üzerine nemli bez örtüp hamuru iki katı olana kadar mayalandırın
kabaran hamuru yeniden 5 dakika daha yoğurun büyük dikdörtgen kek kalıba koyun
mayalanması için bekletin üzerine sıvıyağ sürün 225 derecede önceden ısıtılmış fırında25-30 dakika kadar pişirin.şekli biraz bozuk olsada tadı gayet güzel oldu
tarifte hamuru 2 parçaya bölüp 2ayrı kalıpta 225 derecede 15 dakika pişirildiği yazıyor ben hamurun hepsini büyük bir kalıba koydum sanırım o yüzden pişmesi biraz uzun sürdü
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok pofidik görünüyor eline sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silçok başarılı elinize sağlık ..
YanıtlaSilRamazanda bizim fırınlar çavdarlı/tahıllı ekmekler çıkartmayacaklarmış. Ben de Tam buğday unu, kepekli un vs. alıp kendi ekmeğimi yapacağım. Sizin ekmekte doyumluk olmuş :) Elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, elinize sağlık :) <3
YanıtlaSilBu ekmek çok lezzetli duruyor
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar
YanıtlaSilpofidik ve lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilElinize sağlık, çok lezzetli ve pofidik görünüyor, sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSilHarika bir ekmek olmuş. Bunu yedikten sonra sanırım bir daha normal ekmem yenen ben..:) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilŞahane evde tost ekmeği yapmamışım. Deneyeceğim sanırım 2 ayrı kap mantıklı olacak gibi. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor puf puf :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTostu çok seven biri olarak denemem lazım :) Sevgiler..
YanıtlaSilTam ihtiyacım olan tarif, yarın deniyorum. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilElinize sağlık ya bayılırım ev ekmeğine (:
YanıtlaSilmaşallah ne güzel kabarmış ellerinize sağlık misss:)
YanıtlaSilDaha önce rastlamadığım bir tarift.Paylaşım için teşekkürler :)
YanıtlaSilGüzel tarif..Ellerinize sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilGüzel tarif..Ellerinize sağlık,sevgiler..
YanıtlaSil