2 Nisan 2015 Perşembe

Armutlu kek

Malzemeler
2 yumurta
150gr.şeker (ben 120 gr.koydum)
150gr.erimiş soğutulmuş margarin
2 çorba kaşığı süt
yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
adet armut
limon suyu
Yapılışı
un,kakao,margarin,kabartma tozu,şekeri bir kapta karıştırın içine çırpılmış yumurta ve sütü ekleyin hepsini beraber  çırpın kek kalıbının altını yağlı kağıtla kaplayın armutu dilimleyin limonlu suya batırdıktan sonra kek kalıbına dizin üzerine hamuru dökün önceden ısıttığınız fırında 190 derecede 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin
 
 

32 yorum:

  1. Güzel bir tarif olmuş.Elinize saglık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. 4-3-2-1 kek öncesinde armutlu kek yapayım diyordum ama en kısa zamanda yapacağım, ellerinize sağlık enfes görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Süper görünüyor Ellerinize sağlık nefis.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Kekin alt kısımları sahici sahici armut lezzetinde olacak öyleyse! Harika olur bu ya...

    YanıtlaSil
  7. Güzel görünüyor eline sağlık,yalnız merakettim dilimli armutlar pişince keki ıslatmadımı acaba?

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık nefis görünüyor ♥

    YanıtlaSil
  10. Çok şahane görünüyor,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Harika görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine emegine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor .

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  15. hiç yemediğim bir kek bu ama bence denemeliyim,harika görünüyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık.Teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  17. mmmm nefffisss, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık vallahi. Armutlar çok yakışmıştır eminim
    Sevgiler

    YanıtlaSil