Malzemeler
2 yumurta
1/3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
50 gr.tereyağı
1/3 su bardağızeytin yağı
1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
yarım paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı kıyılmış ceviz
Ayvalı sos için
2 adet ayva
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı patates nişastası
2 su bardağı su
Yumurta,süt,şeker,oda sıcaklığında tereyağı,zeytin yağı,un,kabartma tozu ve tarçını ceviz ilave edip karıştırmaya devam edin.Kek hamurunu yağlanmış 20 cm.çapındaki kek kalıbına dökün önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 10 dakika pişirin ısıyı 170 dereceye çıkarın kürdan batırıp kontrol ederek içini çekene kadar pişirin.
Ayvalı sos için ayvaların kabuklarını soyun çekideklerini çıkarın küp şeklinde doğrayın bir bardak şekerle beraber pişirin ayvayı blender dan geçirip bir kenarda bekletin patates nişastasını suyla açıp ocağa oturtun kalan iki çorba kaşığı şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ocaktan alıp ayva ile karıştırın yeniden blender dan geçirip bekletmeden kekin üzerine yayın buz dolabında sos donana kadar dinlendirin
22 Ekim 2014 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder