13 Mart 2014 Perşembe

Truffle dolgulu sepetler



Malzemeler
5-6 adet milföy hamuru
40 gr.tuzsuz tereyağı
serpiştirmek için limon kabuğu rendesi

çikolatalı truffle için
1 su bardağı  krema
225gr.bitter çikolata
50gr.tuzsuz tereyağı
2yemek kaşığı brendi yada likör

Yapılışı
Karışımı hazırlamak için kremayı bir kaba alın orta ateşte kaynatmadan ısıtın ocaktan alın çikolata parçalarını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın tereyağını brendiyi veya likörü ilave edip karıştırın bir kaseye alıp yoğunlaşana kadar 1 saat bekletin.Fırını 200derece ısıtın 12 bölmeli çörek yada mufin kalıbını yağlayıp yufkaları 6 cm kareler şeklinde kesin bir kareyi tezgahın üzerine koyun eritilmiş ılık tereyağını hafifçe üzerine sürün ters çevirip diğer yüzünüde yağlayın üzerine bir tutam şeker serpiştirin.bir kareyi daha yağlayın diğerinin üzerine bir açıyla yerleştirin üçüncü bir kare daha alıp diğer ikisinin üzerine simetrik bir şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız hamurları çörek kalıbının içine sepet şeklini alacak şekilde yerleştirin sıcak fırına verip altın sarısı rengi alana kadar pişirin.10 dakika ılınmaya bırakın çikolatalı truffle'i sıkma torbasına alıp sepetlerin içine kıvrımlı bir şekilde tepeleme doldurun limon kabuklarıyla süsleyip servis yapın.

3 yorum:

  1. sunumu çok beğendim canım.çok şık olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bunu çok beğendim hemen denemeliyimmmm. Türkan Gülten.

    YanıtlaSil