Malzemeler
1,5su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı yoğurt
biraz su
4 yufka
1 yumurta sarısı
İç malzemesi
2 demet pırasa
1 tane havuç
karabiber
tuz
Pırasaları küçük küçük doğrayın havucu rendeleyin . Tavaya biraz sıvıyağ dökün ocakta pırasalar ve havuç yumuşayana kadar pişirin tuz karabiber ilave edin.
Bir kabın içinde yoğurt,su ve sıvı yağı karıştırın yufkaları sekiz'er parçaya bölün her parçanın üzerine yoğurt,sıvıyağ karışımını sürün pırasalı iç koyup gül böreği şeklinde sarın tepsiye dizin kalan sıvı harcı böreklerin üzerine dökün yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder