22 Eylül 2010 Çarşamba

sütlaç





1litre süt

100gr.pirinç

250gr.şeker

1tatlı kaşığı nişasta

1paket vanilya




pirinçleri yıkayıp tencereye koyun üzerine biraz su koyup kaynatın pirinçler haşlandıktan sonra sütü ilave edin bir taşım kaynatın şekeri ekleyin nişastayı biraz suyla karıştırıp yavaş yavaş sütlaca ilave edin biraz daha kaynatıp ateşten alın vanilya ekleyin kaselere dökün

16 Eylül 2010 Perşembe

13 Eylül 2010 Pazartesi

GENÇLİĞE HİTABE

Ey Türk gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini,Türk Cumhuriyetini,ilelebet,muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcuduyetinin ve istiklalinin yegane temeli budur.Bu temel,senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi,seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır.Bir gün istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait çok mümasait bir mahiyette tezahür edebilir.İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş,bütün tersanelerine girilmiş bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve delalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.Millet,fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı!
İşte bu ahval ve şerait içinde dahi,vazifen,Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

1 Eylül 2010 Çarşamba

macır turşusu



3kilo domates


3 kilo patlıcan


3kilo yağ biberi


2kilo yeşil sivribiber


1demet maydanoz


3çorba kaşığı tuz


750gr.sirke


2su bardağı zetinyağı


sarımsak


patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın tuzlu suda bekletin


kırmızı ve yeşil biberleride temizleyip iri doğrayın


sarımsak ve maydanozu doğrayın ayrı bir yerde dursun


3kilo domatesi rendeleyip ocakta kaynatın içine yağ ,sirke ve tuz koyun


kavanozların dibine kıyılmış maydanoz ve sarımsak koyun


kaynayan domates sosuna önce patlıcanları koyup sararana kadar bekleyin patlıcanları sosun içinden alıp kavanozlara paylaştırın


sırasıyla önce yeşil sonra kırmızı biberleri kaynayan sosun içinde biraz pişirin


kavanozların içine koyun en üstüne biraz daha sarımsak ve maydanoz koyun


kalan sosu kavanozlara paylaştırın sıcakken kapaklarını kapatıp ters çevirin


(10 tane 1kiloluk konserve kavanozu oluyor)